top of page
Αηδάνι
Τύπος
Λευκός Ξηρός Οίνος
Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες
Αηδάνι 100%
Αμπελώνας: Το Αηδάνι είναι η δεύτερη πιο γνωστή ποικιλία του νησιού. Αμπελώνες στο Ακρωτήρι με την ηλικία να ξεπερνά τα 50 έτη.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 3-5 ώρες, η οποία ακολουθείται από κλασική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμαση με τις οινολάσπες για 4 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Ανθικά αρώματα γιασεμιού συνοδεύουν τον φρουτώδη χαρακτήρα της ποικιλίας. Ελαφρύ σώμα με μέτρια οξύτητα και μέτρια επίγευση.
Συνδυασμοί: Ψητά λαχανικά, σαλάτες και μικρά ψάρια.
Δυναμικό Παλαίωσης: 2-3 χρόνια
Παραγωγή: 3.000 φιάλες
Τεχνικά χαρακτηριστικά
bottom of page