top of page
Ξενόλοο
Τύπος
Ερυθρός Ξηρός Οίνος
Κατηγορία
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κυκλάδες
Ποικιλίες
Μαυροτράγανο 50% - Μαντηλαριά 45% - Αθήρι 5%
Αμπελώνας: Τα σταφύλια προέρχονται από τις περιοχές Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι και Πύργος. Η λέξη 'ξενόλοα΄ σημαίνει ξενικός και οι ντόπιοι την χρησιμοποιούσαν για να περιγράψουν τις ποικιλίες πέρα από το Ασύρτικο.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 8-10 ώρες. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Χαρακτηριστικά: Αρώματα κερασιού και μούρων συνοδεύονται από φυτικά χαρακτηριστικά. Ευχάριστο σώμα με μέτρια οξύτητα και μαλακές τανίνες.
Συνδυασμοί: Κεφτεδάκια, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κοκκινιστά, πίτσα
Δυναμικό Παλαίωσης: 3-5 χρόνια
Παραγωγή: 5.000 φιάλες
Τεχνικά χαρακτηριστικά
bottom of page